Magamról néhány háttérinfó

Eredetileg egy edző-terapeuta páros dolgozta ki az eljárást, annak felmérésére, hogy hivatásos és alkalmi sportolóknál mekkora a sérülések kockázata. A rendszer arra hivatott, hogy kiszűrje, az izomzat vagy a vázrendszer terhelt-e valamilyen deformitással, és rámutasson olyan területekre, amikkel esetleg orvoshoz érdemes fordulni.

Az ízületről-ízületre elképzelés egyik legnagyobb szépsége, hogy általa különbség tehető mobilitás és stabilitás között. Ezek a kifejezések nem azonosak a lazasággal és a kötöttséggel!
A kezdeti korrekciós munkák nem megterhelőek, ám nem érdemes megspórolni ezt az alapozó tanulást.

Ha fájt már a térded, a hátad, gyakran beállt a nyakad, biztos lehetsz benne, hogy van min dolgoznod a témakörben. Az egyes ízületeknek egyszerűen más igényeik vannak mozgás közben. Azonban minél jobb, gyakorlottabb egy sportoló, annál jobban tud kompenzálni is, azaz más, funkciójában nem arra való izommal kisegíteni egy másikat, ezáltal végsősoron megvalósítani a gyakorlatot. Fantasztikus, mire képes a szervezetünk!

Éppen emiatt szükséges látnunk az izmokat saját, természetes működésük közben, így lehet aztán célzottan erősíteni, nyújtani, személyre szabott gyakorlatokon keresztül fejleszteni a mozgásmintát, növelni állóképességünket.

A funkcionális mozgásminta szűrés 7 egyszerű feladatot jelent, nem okoz fizikai megterhelést és minden életkorban elvégezhető. Mindezek után rehabilitálhatóak a test aránytalanságai.

Az első találkozásunkkor ezeket az amúgy edzésen is használt gyakorlatokat, feladatokat vesszük át, és az egyes találkozások során folyamatosan építjük fel a Te edzéstervedet.

Videó lejátszása

Nem elfogadható magyarázat, hogy ezer éve nem csináltam, és a túlsúly…. Egy olyan eszköz a testünk, ami ezen mozgások kivitelezésére van kitalálva. Tehát mindennel rendelkezel, ami szükséges az egészséges mozgáshoz. Az ülőmunkához, autózáshoz, egyoldalú életvitelhez is épp ilyen zseniálisan alkalmazkodik a váz-izomrendszer. Úgy görbül a gerincünk, ahogy használjuk.

A munkámban arra törekszem, hogy akik velem edzetek, visszaadjam, segítsem megtartani ezt a természet adta mozgást, az ehhez tartozó instrukciókkal segítselek célodhoz – legyen ez akár fogyás, életmódváltás, erősítés, alakformálás, vagy gerinckorrekció.

Power Cardio Tréning

A Power Cardio kifejezés Góg Anikó triatlon olimpikon, személyi edző, IWI (International Wellness Institute) oktató nevéhez fűződik, amelynek lényege, hogy cardio gépen, főleg futópadon történő séta közben erősítő gyakorlatokkal, karmozgásokkal befolyásoljuk a pulzusunkat, így aerob terhelést súlyzós edzéssel egy időben tudunk létrehozni. 

Az edzés során pulzuskontrollal dolgozunk, végig a számodra megfelelő tartományban, egyúttal a lehető legnagyobb kalóriafelhasználással.

Pl.: a fej felett végzett karmozgások, vagy egy-egy emelkedő egészen magasra tudják tornázni a szívverésünket. Mindezt lépésünk ütemére, számolásra végrehajtva.

Mindehhez csak minimális ellenállásokat használva, 1-2 kilós kézisúlyzót, gumikötelet, esetleg bokasúlyt, de saját testsúllyal is kiválóan megdolgozhatóak a különböző izomcsoportok.