Magamról néhány háttérinfó

Pár éves kanyar után kerültem edzői pályára, mindent egyszerre felrúgva addigi életemből.

Az ELTE TTK biológia-földrajz tanári szakára jártam eredetileg, majd pár év irodai munka után kattant, hogy vissza kell kanyarodnom az eredeti tervhez. Aerobic oktató leszek!

Így is lett. 2016-tól tartok órákat. Majd ahogy jöttek a kérdések, egyre jobb akartam lenni. Már nem csak az érdekelt, hogy erős legyek, jó zene szóljon, és együtt jót mozogjunk, további képzések következtek. Gerinctorna és stretching oktató, valamint TRX tréner lettem. Mindkettő prevenciós céllal. Akkor tanultam meg végképp, saját bőrömön, hogy nem lehet mindenkire igaz egy-egy éppen felkapott instrukció. Elkezdett fájni a derekam. Korábban, még harcművészetet gyakorló időszakban pedig a csípőm. Különbözőek vagyunk. Szakképzett edzők, gyógytornász segítsége és a tanulás-gyakorlás eredményeként ma elmondhatom, hogy nincsen sportsérülésem, és nincsenek ízületi fájdalmaim.

Kell tudni ellazulni is, funkcionális mozgásban gondolkodni, és megismerni magunkat, a testünket és belső világunkat is.

Ezt követő nagy lépés volt a személyi edzővé válásom, amiben ma is dolgozom.
Erősségemnek tekintem az empátiát, a cél szigorával összehangolni aktuális állapotodat. Nem, nem én leszek a szadista, aki üvölt fölötted. De biztos lehetsz benne, hogy kellően megizzasztó, koncentrációt igénylő feladatokat fogok rád szabni. És mindeközben talán sikerül jókat nevetnünk is.

Azt mondják, a jó segítő empatikus, grandiózus, és bír önreflexióval egyaránt. ennek megfelelően az én életem sem tiszta sikersztori, hidd el, az edző is ember, és érteni fogja, mi zajlik benned.
Nagyon fontosnak tartom a szervezett keretek közötti, iskolai tanulást, és legalább ennyire a saját tapasztalást. Az évek teltével ez utóbbi lesz igazán hangsúlyos. A gyakorlást, tudást nem veheti el senki, és minden nap gyarapodik. Nekem, és neked is.
Pár éve, már aktív edzőként belecsúsztam az evészavarok világába. Döbbenetes megélni, hogy a rejtett érzelmi világunk miképpen kér szót -és ételt, vagy épp tagadja meg az ismert világot, és a megszokott táplálkozást is.
Nem kompetenciám a szélsőséges táplálkozási zavarok (bulemia, anorexia) kezelése, de táplálkozási tanácsadóként az alapvető minőségi és mennyiségi változtatásokban tudok neked segíteni. Nagyban alapozok a saját megélésemre is, miszerint nem a tiltólistákon, és nem a direktbe szabott étrenden múlik a bomba forma.

Gyere hozzám edzeni, ha:
● Érdekel a konditerem világa, de bizonytalan vagy.
● Fogyni szeretnél.
● Életmódváltás előtt állsz, de nem tudod, hogy is kezdj bele.
● Erősödni szeretnél, izmaidnak újra tónusban látnád.
● Terhesség, szülés után vagy, és szeretnél újra formába lendülni.
Garantálom, hogy a mozgásos életed minden eddigi elképzelését fel fogom forgatni.
De nem én vagyok az embered,
● ha még nincsen konkrét célod, és a sokat hajtogatott „kell” hajt. Nem akarhatom nálad jobban. De foghatom a kezedet, ha már az elhatározás megvan.
● ha csak kikapcsolódni vágysz és kell a húzóerő, társ. Ez sem kizárt, de előbb álmodj valami nagyot, mindketten boldogabbak leszünk.

Ha engem választasz, akkor első találkozásunkkor meghallgatlak, céljaidat, elképzeléseidet, egyeztetjük, hogy ami szeretnél, és amit adni tudok, átfedésben van-e egymással. Válaszolok a kérdéseidre.

Ezt követően száraz adminisztrációs rész következik, megkérlek egy anamnézis lap kitöltésére a tudott betegségeidet, sportsérüléseidre vonatkozóan, illetve körbemérlek. Ez a súlyod, magasságod, a comb, csípő, derék, mell és felkar centijeidet jelenti. Hiszen a mérleg mellett a centi lesz a legjobb barátunk. És bizony, pár hetente újra mérni fogunk… Első körben három hónapra szerződünk, ami alatt már biztosan fogunk változást elérni.
Jó hangulatú, sokrétű és izzasztó edzéseket, valódi figyelmet ajánlok.
Várlak szeretettel.